петък, 16 януари 2015 г.

BMW 1-ва серия с фейслифт и нови агрегати

Три години след своята премиера, BMW 1-ва серия получава ново излъчване и нови, 3-цилиндрови агрегати. Външно моделът е станал значително по-привлекателен благодарение на изцяло новата предна част. Предните и задните светлини, броните, радиаторната решетка и  страничните огледала са детайлите, които открояват новата от старата версия. За пръв път в това семейство се предлагат и изцяло LED светлини, които естествено ще се монтират срещу доплащане. както до сега моделът ще продължава да се предлага с 3 и 5 врати.
В интериора нещата не са така радикални. Промените се свеждат по-скоро до наличието на нови материи, както и увеличената гама на разцветки. Новост е факта, че клиентите вече ще могат да поръчат и 8.8 инчов дисплей за инфотаймънт системата. Серийно за всички модификации ще се предлагат: климатична инсталация, ел. пакет, сензор за чистачките и обновената I-Drive система с подобрена резолюция на 6.5 инчовия дисплей. 
Под предния капак място вече ще намират и новите 3-цилиндрови,  1.5 литрови, бензин и дизелови агрегати с мощност съответно 108 и 116к.с. Това явно трябва да подготви клиентите за следващото поколение на модела, което ще разчита предимно на тези агрегати, като задвижващи ще бъдат предните колела. За сега обаче ще продължаваме да се радваме на единственият хеч модел със задно предаване. Дизеловият, 4-цилиндров, 2.0 литров агрегат ще се предлага в три версии на мощност: 148, 187 и 221к.с. Същото се отнася и за бензиновият, 4-цилиндров мотор, чиято мощност е близка до тази на дизеловият събрат: 136, 175 и 215к.с. На върха в гамата ще продължава да намира място 3.0 литровият, туин турбо с чиято мощност е увеличена до 326к.с. Според информацията 8-степенната, автоматична трансмисия ще се предлага в цялата гама на модела, като за целта е променен нейният софтуер за по-добра ефективност. Системата за задвижване на четирите колела, която при BMW носи името Xdrive ще се предлага за 4-цилиндровите, бензин и дизелови агрегати. Върховата модификация 335i Xdrive оборудвана с 8-степенната трансмисия ще ускорява от 0 до 100км/ч за 4.7 секунди. Официалната премиера на обновеното BMW 1-series ще се състои по време на автосалона в Женева, през март месец, а продажбите ще започнат през есента. Цени за сега не се съобщават. 
Няма коментари:

Публикуване на коментар