петък, 1 ноември 2013 г.

Концепциите Mitsubishi GC-PHEV, XR-PHEV и AR ще бъдат показани в Токио

 На автосалона в Токио, Mitsubishi  ще представи три концептуални модела, показващи ни как ще се развиват кросоувърите на марката. що се отнася от стилистична гледна точка, то марката е показвала и по-добре изглеждащи модели. Надяваме се, че ако се стигне до серийно производство на някои от тях, дизайна ще бъде силно редуциран. Първата концепция и с най-голям шанс за серийно производство е Mitsubishi Grand Cruiser - PHEV. От съкращенията разбираме, че моделът е снабден с хибридна технология, която ще позволява движение изцяло на електрически режим. В комбинация с 3.0 литровия, V6-цилиндров бензинов агрегат снабден с механичен компресор се гарантира и мощност над 400к.с. Задвижващи са всички колела чрез нова 8-степенна, автоматична трансмисия.
Втората концепция носи съкращението XR-PHEV и представлява компактен кросоувър снабден с 1.1 литров, турбо мотор съчетан с електромотор. Задвижващи са само предните колела, като от фирмата споменават, че модела е насочен предимно към младите хора с активен начин на живот и предлага удоволствие от шофирането. 
Концепцията "Active Runabout" е с най-малки шансове за серийно производство или поне в този си вид. Представена като MPV модел, тя е задвижвана от същият 1.1 литров агрегат споменат по-горе куплиран също с електромотор, но без наличие на батерия. Тази концепция е презентирана, като "лека хибридна система", но за сега подробности около нея не се съобщават. Най-вероятно от всичко показано в трите концепции в серийно производство ще видим единствено новата, 8-степенна трансмисия и въпросната "лека", хибридна технология съчетана с 1.1 литровия агрегат. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар