събота, 20 юли 2024 г.

Tata Curvv обещава много, но не доставя нищо

 

Имайки предвид, че TATA е собственик на Jaguar и Land Rover и поглеждайки към концепцията Tata Curvv представена преди две години, като чуете, че индийската марка представя серийна версия на купеобразният кросоувър, очаквате някакво страшно парче. Реалността обаче се оказва съвсем друга. Линиите на серийният модел до голяма степен повтарят тези на концепцията, но губейки големите калници и гуми, резултатът е нещо подобно на слон качен на ролкови кънки или  щастливо прасе, което току-що е намерило кална локва.

Все пак не трябва да забравяме, че това е бюджетен модел и до някъде това дава отговор за странният вид на модела. Tata Curvv е базиран върху Gen2 архитектурата на компанията което означава, че е тясно свързан с Tata Nexon . Моделът ще се предлага с конвенционално и EV задвижване.  Конвенционалните версии на Curvv разчитат на 1.2 литвоят, турбо бензинов мотор с мощност 110 к.с. или на 1.5 литровият, турбо дизел със същата мощност, която прави шофирането на Tata Curvv, като плаване по спокойно езеро в лодка без гребла. И двете версии ще се предлагат серийно с 6-степенна, механична трансмисия или нейната роботизирана версия, като при всички случаи задвижването е посредством само предните колела. За бензиновата версия ще бъде налична и 7-степенна, двудискова трансмисия. Електрическата версия на модела ще се предлага във версии на мощност от 129 и 143 к.с. и тягова батерия с капацитет от 30.2 или 40.5 кВтч., която в най-добрият случай би трябвало да осигурява автономия в рамките между 250 и 350 км., които доставят добре контролирана илюзия за свобода. 

Снимки на интериора все още липсват, но се очаква той да бъде пренесен директно от Nexon. Това означава, че материалите ще създават усещане за бюджетност, липса за лукс и качество. Все пак добре оборудваните версии ще разполагат с цифров инструментален панел, мултимедийна система с 10.2-инчов екран и климатроник със сензорен панел за управление. Продажбите на Tata Curvv в Индия ще започнат от края на август месец с цени между 12 500 и 23 900 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар