събота, 15 юни 2024 г.

Екзотични: Hispano Suiza Carmen Sagrera

 

Испанският производител на бутикови автомобили представи още по-производителна  версия на своят електрическият суперкар Hispano-Suiza Carmen Boulogne с името Carmen Segrera. Новото предложение на марката отбелязва нейната 120 годишнина, а името е заимствано от това на жилищният квартал LaSegrera в Барселона, където се намира и първата фабрика на компанията.

Дизайна на Carmen Segrera е претърпял значителни промени и разполага с нов аеродинамичен пакет и двоен заден спойлер наподобяващ щъркелови крила, който значително увеличава притискащата сила и нивата на сцепление. 

Hispano-Suiza Carmen Segrera ще бъде ограничен в тираж, като цената за сега не се посочва. За задвижване моделът разчита на четири електромотора с обща мощност от 1115 к.с., позиционирани на задния мост, които са захранвани от тягова батерия с капацитет 103 кВтч., която би трябвало да осигурява автономия от 480 км. Според информацията, ускорението на тежащият 1875 кг. електрически хиперкар от 0 до 100 км/ч. ще отнема по-малко от 2.6 секунди, като максималната скорост за сега не се съобщава. 

Ръчно изработеният интериор е без промяна, но се акцентира върху новата инфо-развлекателна система и променената графика на цифровият инструментален панел.  Както стана ясно цените все още не са известни, но имайки предвид, че Hispano-Suiza Carmen Boulogne се предлагаше с цена от минимимум 1.5 млн. евро и то без данъци и такси, то следва да заключим, че за да се сдобиете с новото предложение на марката ще трябва да добавите поне още 500 000 евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар