събота, 15 юни 2024 г.

Fiat Grande Panda разполага с всички качества за пазарен успех

 

След като стана ясно, че настоящото поколение на Fiat Panda ще се предлага до 2030 година под новото име - Pandina, сега италианците представят наследника на своят култов модел който ще се предлага на пазара като Grande Panda. За щастие производствената версия няма много общо с концепцията представена преди няколко месеца (Fiat представя пет концепции, които разкриват нейната бъдеща продуктова гама) и разполага с ретро-футуристичен дизайн.  Дизайна като цяло е с препратки към първото поколение на модела от 80-те години на миналия век, като същевременно предлага модерно и фънки излъчване и уникален светлинен подпис с предните пикселизирани DRL светлини. Информацията сочи, че Fiat Grande Panda освен в Европа ще се предлага и на пазарите в Африка и Близкия изток, а производството ще бъде инициирано в Сърбия.

Тъй като Fiat Grande Panda е основан върху платформата на Новият Citroen C3, което означава, че за задвижване моделът ще се предлага във версии с ДВГ и EV. Към момента Stellantis не е разпространил официална информация относно това, което ще видим под предния капак, но най-вероятно механиката и задвижването няма да се различават от тези на C3 / eC3. това означава, че базовата версия ще бъде налична с 3-цилиндровият, 1.2 литров турбо бензинов мотор с мощност 102 к.с., куплиран с  хибридна технология и електромотор с мощност 28 к.с. в комбинация с 6-степенна, двудискова трансмисия и малка тягова батерия. Най-вероятно обаче, поне на някои пазари моделът да се предлага и с чисто бензинови версии. Напълно електрическата версия ще разчита на електромотор с мощност от поне 113 к.с., захранван от батерия с капацитет 44 кВтч. и автономия до 320 км. Версия 4х4 не се очаква. Всичко това обаче, не е е потвърдено официално. 

Официални снимки на интериора също липсват, но производителят обещава той да бъде просторен, практичен, да предлага място за 5 човека и оборудван с модерни технологии за свързаност. Повече информация за модела ще бъде добавена към този пост, веднага щом стане налична. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар