събота, 7 март 2020 г.

Екзотични: Hispano-Suiza Carmen Boulogne

Миналата година възродената испанска марка Hispano Suiza, представи прототип на своя първи модел от своята нова история под името Carmen Boulogne. Тази седмица марката представи нова версия на модела и стана ясно, че нейното производството ще стартира в края на тази или началото на следващата година. От двете версии ще бъдат произведени общо 19 бройки, а цените ще стартират от около 1.5 млн. евро, без данъци и такси. 
Hispano Suiza Carmen Boulogne, се задвижва от два електромотора разположени на задния мост с обща мощност от 1006 или 1100к.с. в зависимост от модификацията. При всички случаи батерията е с капацитет от 80кВтч., а автономността посочена от производителя възлизана 400км. Обявената максимална скорост е 290км/ч, но с оглед на икономия може да бъде ограничена на 250км/ч, а времето за ускорение от 0 до 100км/ч, възлиза на - 2.6 секунди. 
Моделът е изграден изцяло от въглеводородни панели, а самият монокок под каросерията тежи 191кг. Общото тегло на модела надвишава леко 1600кг., а за направата на интериора са използвани само естествени материали в съчетание с карбонови елементи. 
Производството на моделите ще се осъществява в Испания, като 70%, от частите ще ръчно изработени от специалистите на марката. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар