петък, 23 февруари 2024 г.

Hyndai и Kia ще се предлагат и произвеждат в Русия под името Solaris

След като Hyundai изостави своят завод в Санкт Петербург, Русия на свой ред стана владетел на съоръжението и на автомобилният небосклон се появи нова марка наречена Solaris. Тъй като наличните количества от суровини и материали заедно с готовата продукция са достатъчни за да бъдат реализирани близо 70 000 продажби, новият собственик в лицето на AGR Automotive ще се възползва от ситуацията мигновено. 

Ясно е, че ново произведените автомобили няма да могат да се продават с емблемите на Hyundai и Kia и за целта се регистрира нова марка автомобили, които ще бъдат насочени към местния пазар. По-интересно е какво ще се случи след това и дали руснаците ще успеят да прекалибрират поточните линии за производството на нови модели, които най-вероятно ще са с китайски корени. 

В гамата на Solaris първоначално ще бъдат налични няколко модела, които ще се различават от оригинала единствено по емблемите. Това са седанът Hyundai Solaris, който ще се предлага под името Solaris HS, наличен с 1.4, 1.6 и 2.0 литрови бензинови мотори и Kia Rio Sedan заедно с Kia Rio X, които ще носят името Solaris KRS и KRX и ще бъдат налични само с 1.6 литров мотор. 

Единственият SUV в гамата е наречен Solaris HC и е базиран на Hyundai Creta. Той ще се предлага с 1.6 и 2.0 литрови агрегати и задвижване както на предните, така и на четирите колела. Всички модели ще се предлагат с 3 годишна гаранция или 100 000 км., но към момента новият собственик все още не е обвил цените. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар