четвъртък, 22 февруари 2024 г.

Обновеният Zeekr 001 с мощност от 788 к.с. и 5D видео изживяване на борда

 След няколко дни в Китай, започват продажбите на обновеният Zeekr 001. Обновената версия запазва цялостният си дизайн, но се характеризира с по-агресивен дизайн на броните и активни аеродинамични елементи. Впечатление прави и централно разположеният лазерен радар над предното стъкло, който би трябвало да подобри способностите на автономната система за шофиране от 3-то ниво. 

Интериора също е претърпял леки корекции с изчистен дизайн и нов волан. Пред водача място намира нов цифров инструментален панел и 35.7-инчов HUD дисплей, а инфо-развлекателна система от ново поколение е оборудвана с 15.05-инчов, 2.5К OLED монитор, който може де се позиционира към водача или неговият спътник за по-удобна работа с менюто.  Системата позволява и гледане на 5D видео, чрез VR очила които взаимодействат с климатичната инсталация за пресъздаване на вятър и масажният режим на седалките  за по-реално усещане на звука чрез вибрации. Разбира се тази екстра може да бъде използвана само в покой на автомобила.

Най-големите промени обаче са направени в задвижването. Моделът продължава да бъде основан върху 800-волтовата платформа на Geely, но базовата версия на Zeekr 001 ще разчита на електромотор задвижващ задните колела с мощност 422 к.с., което е значително увеличение спрямо 272 к.с. от настоящата версия. Още по-луда става и двумоторната версия на модела, чиято мощност сега възлиза на 788 к.с. И двете модификации се предлагат с батерии снабдени с V2V функция за двупосочно зареждане и капацитет  от 95 или 100 кВтч. Те са доставяни от CATL и осигуряват автономия между 626 и 750 км. Според информацията времето за зареждане на батериите, чрез бързозарядна станция от 10 до 80% ще отнема 12 минути. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар