четвъртък, 22 февруари 2024 г.

Zagato AGTZ Twin Tail ще бъде представен на тазгодишният Concorso d'Eleganza Villa d'Este

 Италианският каросериен производител представя своето последно творение, което този път е базирано на Alpine A110. Zagato AGTZ Twin Tail ще бъде наличен в ограничена серия от 19 автомобила, а за да притежавате един от тях ще трябва да отделите минимум 650 000 евро без данъци и такси. Официалната премиера на модела ще се състой по време на ежегодния конкурс за красота край езерото Комо в Италия, но днес ние получаваме пълен поглед над спортният турър. 

Освен със силно промененият си дизайн, Zagato AGTZ Twin Tail се характеризира спрямо Alpine A110 с подвижният придатък на каросерията в задната част вдъхновен от болидите в Льо Ман. Той е изработен от въглеродни сплави и прави моделът по-обтекаем, което би трябвало да подобри неговите аеродинамични характеристики. Характерният за моделите на Zagato покрив с двойна гърбица, която осигурява повече място за главите на пилотите с каски е наличен и тук. 

Към момента производителят не съобщава дали са правени механични промени по модела, но най-вероятно такива ще има имайки предвид значително по-високата цена от тази на Alpine A110, която в момента стартира от около 70 000 евро. 

Повече детайли и информация за модела, както и снимки на интериора ще бъдат налични в по-късен етап и добавени към този пост. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар