събота, 30 септември 2023 г.

Livan S6 Pro създаден специално за Русия, като конкурент на Москвич 6

 Китайската марка се насочва усилено към руския пазар и след компактният кросоувър Livan X3 Pro, който за няколко месеца намери над 1200 купувача, сега марката собственост на Geely ще предложи и седан наречен S6 Pro, който ще бъде директен съперник на Москвич 6. Той е базиран на Geely Emgrand L и е създаден специално за експортните пазари и най-вече този в Русия и няма да се предлага в Китай. Дизайна на предната част е променен, като по този начин моделът получава собствен облик. 

Интериора е изцяло нов с двоен цифров панел пред водача с два 12.3-инчови дисплея, седалки от изкуствена кожа, климатроник и богато оборудване. С дължина на купето от 4.75 метра и междуосие - 2.70 метра в купето спокойно се разполагат 5 човека заедно с прилежащият им багаж. 

За разлика на своя събрат, под капака на Livan S6 Pro място намира по-старият - 1.5 литров, турбо бензинов мотор, който ще бъде наличен в две версии на мощност, съответно от 138 и 180 к.с. При всички случаи трансмисията е 7-степенна, двудискова предаваща движението към предните колела. В окачването също има известни промени в сравнение с моделът на Geely, като задният мост вече е от полунезависим тип с твърда греда. Цените все още не са известни, но се очаква седанът да стартира от около 2.5 млн. рубли и да бъде наличен от началото на ноември месец, когато ще бъде представен и триредовият SUV - Livan RL9.


Няма коментари:

Публикуване на коментар