петък, 9 юни 2023 г.

Mitsubishi Colt се завръща в Европа, а производството ще се осъществява в Турция

 Японската марка продължава с ребадж инженеринга с моделите от Renault и след Mitsubishi ASX, сега представя компактен градски модел който отново ще носи името Colt, базиран на обновеното Renault Clio. Това от своя страна позволява на модела да се предлага безпроблемно в Европа, където ще се завърне след близо 20 годишно отсъствие. Приоритетният пазар на модела обаче си остават Югоизточна Азия, Африка, Близкия изток и Австралия.

Интериора също е идентичен с този на френският модел, като разликите се свеждат единствено до емблемите на волана, тапицериите и опростените предни седалки. цифровият инструментален панел пред водача е сериен с размер от 7 или 10-инча в зависимост от нивото на оборудване, а мултимедията е налична във версия с 7 или 9.3-инчов дисплей. Базовото оборудване включва и асистент поддържащ движението в пътното платно, система за разпознаване на пътни знаци, система за предотвратяване на сблъсък, но за адаптивният круиз контрол ще трябва да доплащате, както и за амбиентното осветление и редица други екстри. 

Под капака на новото Mitsubishi Colt, място намира 3-цилиндровият, атмосферен бензинов мотор с работен обем от 1-литър и мощност 67 к.с. По-нагоре в гамата е позиционирана неговата турбо версия с мощност 91 к.с., а на върха в гамата място намира хибридната версия с 1.6 литров, атмосферен двигател с мощност 94 к.с. в тандем с електромотор с мощност 69 к.с., чиято работна мощност възлиза на 145 к.с. Благодарение на батерията с капацитет от 1.2 кВтч., потеглянето от място се извършва с помощта на електромотора интегриран в CVT трансмисията, който влиза в употреба и при доускоряване по време на движение, както и при движение на заден ход. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар