петък, 19 май 2023 г.

Новата Toyota Tacoma представена в САЩ

 Късно снощи се състоя премиерата на новото поколение Toyota Tacoma, който е лидер по продажби при средноразмерните пикапи отвъд океана. Ето защо този модел е много важен за компанията и тя отделя специално внимание при създаването на негови наследник. Новото поколение на Tacoma, притежава изцяло нов груб дизайн в стила на новата Tundra и ще се предлага с 2 или 4 врати, а за по-лесен достъп до товарното пространство са налични два бутона разположени съответно до левият и десният стоп, чрез които се отваря вратата на платформата. Моделът е проектиран изцяло в САЩ и не е тайна, че е насочен предимно за клиентите отвъд океана. Налична ще бъде и офроуд версия наречена Trailhunter.

Интериорът е модерен и практичен като предлага изобилие от рафтове, кутии и ниши за съхранение на дребни предмети. Пред водача серийно място ще намира  7 или 12.3-инчов цифров инструментален панел. Мултимедийната система също идва серийно за модела с 8-инчов екран, но по-скъпата инфотайнмънт система е налична с 14-инчов тъчскрийн, придружена от HUD дисплей пред водача. 

За задвижване новата Toyota Tacoma, разчита на изцяло нов 2.4 литров, турбо бензинов мотор във версия на мощност от 231 и 274 к.с., куплиран с 6-степенна, механична или 8-степенна, автоматична трансмисия задвижващи стандартно задните колела. Задвижването 4х4 с двустепенна, трансферна кутия ще се предлага срещу доплащане. За първи път за модела е налична и хибридна версия със същият агрегат, куплиран с електромотор и никел-метал батерия с капацитет от 1.87 кВтч. Общата мощност на хибридната система възлиза на 331 к.с. на разположение са системите за подпомагане спускането, Multi-Terrain Control и Multi Terrain Select. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар