събота, 20 май 2023 г.

BMW Concept Touring Coupe ще привлича погледи по време на тазгодишното издание на Concorso d'Elеganza Villa d'Este

Този уикенд по време на провеждащото се ежегодно събитие Concorso d'Elеganza Villa d'Este, край езерото Комо, немската компания ще представи концепцията BMW Touring Coupe. Това е типичен Shooting Brake базиран на BMW Z4 (G29), който отдава почит към култовият BMW Z3 M Coupe, макар и марката да не признава този факт официално. За съжаление това ще е еднократен модел и най-вероятно ще остане в музея на марката, но така или иначе привлича подобаващо внимание към себе си, каквато е и неговата цел.

 Освен ексклузивният дизайн на екстериора, концепцията привлича внимание и с ювелирен, двуцветен интериор, придобил италиански шик благодарение на местното дизайнерско студио Poltrona Frau. Специално за модела са създадени и комплект багажни чанти изработени от Schedoni. 

За задвижване BMW Concept Touring Coupe, разчита на познатият - 3.0 литров, 6-целендиров, би-турбо мотор с мощност 340 к.с., куплиран с 8-степенната, автоматична трансмисия. Детайли относно общото тегло и динамичните характеристики компанията не е представила. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар