четвъртък, 4 май 2023 г.

Новото поколение на Buick LaCrosse е поредният модел на марката проектиран само за Китай


Поредния  модел на американската марка стана Китайски. Днес се състоя премиерата на новото поколение Buick LaCrosse, който както става ясно ще се предлага и произвежда само в Китай. В последно време Buick, постепенно премества своето производство в Китай, като в САЩ остават само SUV моделите от иначе богатата моделна гама на марката. Според информацията четвъртото поколение на седана е изцяло ново въпреки, че междуосието и платформата са идентични с това на предходният модел. Новото поколение ще се опита да привлече потенциалните клиенти с новият дизайнерски език на марката и особеното внимание към детайла. Специално внимание се обръща на предните LED светлини, които разполагат с 222 светлинни тела. Задните светлини също са с характерен светлинен подпис образуван от 352 LED източника. 

Интериора също има какво да покаже с комбинираният 30-инчов, 6K дигитален дисплей. Централната конзола между предните седалки е плаваща, а скоростният лост е изчезнал и е заменен от контролер на десния лост на волана. Съобщава се, че пространството е значително по-голяма от това на предходният модел, а най-високите нива на оборудване разполагат с  четири седалки, които разполагат с функция за масаж, обдухване и отопление. 

Технологично новият модел, няма с какво да ни изненада. Типично по китайски под капака място намира 1.5 литров, турбо мотор в най-чистият му вид с мощност 180 к.с., както и по-голям - 2.0 литров турбо мотор с мощност 237 к.с. При всички случаи трансмисията е 9-степенна, автоматична задвижваща само предните колела. GM все пак не се отказва от хибридната версия, която претърпя крах в предишното поколение с изключително слабото си търсене и сега обащава, че ще предложи нова хибридна система с по-голяма мощност. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар