събота, 6 май 2023 г.

Land Rover Classic Defender Works V8 Islay Edition в серия от 30 бройки и цена от 261 000 евро

 Въпреки, че производството на Land Rover Defender, преди 7 години легендарният офроудър продължава да живее благодарение на няколко специални версии предлагане в ограничен тираж, които марката предлага за заинтересованите клиенти. След Land Rover Defender Overfinch, сега платежоспособните клиенти могат да закупят новото предложение вдъхновено от класическите модели на Defender, което носи името Works V8 Islay Edition. Моделът ще се предлага във версия с две и четири врати, като тиражът ще бъде ограничен на 30 бройки, всяка от която е сглобена ръчно.

За задвижване Land Rover Classic Defender Works V8 Islay Edition ще разчита на V8-цилиндровия, бензинов мотор с работен обем от 5.0 литра и мощност 405 к.с. Трансмисията е 8-степенна, автоматична задвижваща четирите колела снабдена с демултипликатор. Окачването и спирачната система са основно преработени. Според производителят ускорението на модела до 100 км/ч. от място става за 5.6 секунди, а максималната скорост възлиза на 171 км/ч. 

Интериора предлага уникална атмосфера със специално подбрани тъкани напомнящи за връзката на модела с остров Islay. Между предните седалки е позиционирано отделение за вещи, чиито капак е изработен от дъб и имитира буре за уиски. Дъбовите елементи се срещат и на таблото в основата на ювелирния аналогов часовник, както и в пода на втория ред саделки. Разбира се за всичко това марката иска сериозна инвестиция за да притежавате една от тези бройки, като ще трябва да се разделите с минимум 261 500 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар