вторник, 14 март 2023 г.

Първи снимки на Kia EV9


Това са официалните снимки на най-новото предложение на корейската марка по отношение на електрифицираните SUV модели, чиято официална премиера ще се състой утре. Видимо дизайна на Kia EV9, следва плътно линиите на концепцията Kia EV9, която видяхме преди 2 години. разбираемо има доста разлики в дизайна с оглед внедряването на серийно производство, но като цяло смелият и уверен външен вид е запазен на 100%.

Повечето детайли ще станат ясни утре, но сега разполагаме с информация, че Kia EV9 ще се предлага с един или два електромотора и мощност съответно от 200 и 400 к.с., а автономията ще бъде съответно от 354 и 467 км. 

Интериора предлага цифров панел с два сдвоени 12,3-инчови дисплея, а сензорните бутони за управление на някои от функциите са интегрирани в таблото по подобие на тези в Nissan Ariya. Налична на борда ще бъде и Automode системата за автономно шофиране. Според непотвърдена информация електрическият SUV ще се предлага във версии с 6 и 7 места, като сдалките на втория ред  ще могат да се завъртат на 180 градуса. Повече подробности ще бъдат добавени в края на утрешният ден. 


++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация за триредовият, електрически SUV на корейците за задвижване, базовата версия ще разчита на електромотор задвижващ задните колела с мощност 218 к.с. и тягова батерия с капацитет от 76.1 кВтч. Налична е и версия Long Range с 99.8 кВтч. батерия и електромотор с мощност 204 к.с., чиято автономия според производителят достига 541 км. За тези които искат по-голяма производителност се предлага модификацията с четири задвижващи колела, два електромотора и мощност от 385 к.с. Тя ще се предлага само с по-голямата батерия и ще ускорява до 100 км/ч. от място за 6 секунди. За нея е наличен и абонамент, който активира Boost опцията, която увеличава въртящият момент с 100 Nm. в следствие на което ускорението пада до 5.3 секунди. Всички версии разполагат с 350 киловата, вградено зарядно устройство, което позволява за 15 минути, чрез бързозарядна станция да бъде добавена енергия за изминаването на 239 км. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар