вторник, 14 март 2023 г.

Mercedes GLC Coupe (C254): По-добре оборудван, по-технологичен, но и по-скъп от предшественика си

 Модата на купеобразните SUV модели не отминава и автомобилните производители продължават да се възползват от това. Днес се състоя официалната премиера на новото поколение Mercedes GLC Coupe, което използва по-стилен подход от предшественика си. Ясно е, че технологично, то е базирано на Mercedes GLC (X254), като разликите в дизайна са от В-колоната назад. Сравнeние с предходният модел обаче, аеродинамиката е значително подобрена и сега челното въздушно съпротивление е сведено до 0.27 от 0.30, а по-големите размери допринасят и за по-голямо вътрешно пространство и багажник с 45 литра по-голям обем.

Под капака на новият GLC Coupe, място намират само 4-цилиндрови, бензин и дизелови агрегати оборудвани с лека хибридна технология работеща под напрежение 48V, доставяща допълнително 23 к.с. мощност, когато е необходимо. Тяхната мощност варира между 150 и 269 к.с., като всичките са куплирани серийно с 9-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Налични за модела са и три Plug-in хибридни версии, оборудвани с електромотор с мощност от 136 к.с. и работна мощност на системата между 308 и 381 к.с. Батерията с капацитет от 31 кВтч. осигурява автономия в изцяло електрически режим между 113 и 131 км. За всички версии срещу доплащане е наличен и управляващият заден мост, както и адаптивното въздушно окачване. По-мощните AMG версии ще бъдат представени в края на лятото. 

По традиция интериора е идентичен с този на обикновеният GLC с виртуален кокпит състоящ се от 12.3-инчов дисплей за инструмнталният панел пред водача и вертикално разположения 11.9-инчов таблет ориентиран към водача. Срещу доплащане се предлага HUD дисплей, читиризонова климатична инсталация, озвучителна система от Burmester, предни седалки с обдухваща и масажна функция и набор от камери с функцията "прозрачен капак", която показва обстановката на пътя под автомобила. Все пак в базовото оборудване марката е решила да предложи електрическата 5-та врата и делимата задна седалка в съотношение 40:20:40. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар