вторник, 14 март 2023 г.

Kaiyi Kunlun / Kain е Plug-in хибрид способен да измине до 200 км. в изцяло електрически режим

 От края на този месец в Китай ще бъде наличен Plug-in хибриден модел, който ще може да изминава до 200 км. в изцяло електрически режим. Той е дело на Chery и ще се продава с емблемите на Kaiyi под името Kunlun. Погледнато реално, новият модел на марката може да се приеме като производствена версия на представеният миналата година Kaiyi Xuanyue Concept, но разбира се със силно променен дизайн. 

С дължина от 4.73 метра и междуосие от 2.83 метра, моделът предлага предостатъчно място за 5или 7 човека заедно с техният багаж. Пред водача място намира цифров инструментален панел с размер от 12.3-инча, а инфотайнмънт системата разчита на 14.6-инчов дисплей. В базовото ниво на оборудване влизат неща като: автономна система за шофиране от 2-ро ниво и система за автономно паркиране. Цените в Китай ще стартират от 15 300 долара за базовата версия с бензинов мотор. 

По отношение на задвижването, то Kaiyi Kunlum ще се предлага с конвенционално задвижване или като Plug-in хибрид. Конвенционалният модел ще разчита на 1.6 и 2.0 литрови, турбо бензинови мотори с мощност от 197 и 254 к.с., куплирани с 7-степенна, двудискова трансмисия. Plug-in хибридната версия е оборудвана с 1.5 литров, турбо бензинов мотор и eдин или два електромотора мощност от 204 и 367 к.с. Батерията налична на борда ще се предлага в три варианта и ще осигурява пробег на хартия в изцяло електрически режим от 110, 180 и 260 км. Задвижването ще се осъществява посредством предните или четирите колела в зависимост от версията. Предвидено е моделът да се произвежда и в Камбоджа под марката GTV Motor, която предлага модели на JAC и Chery за местният пазар и от съседните държави. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар