сряда, 15 март 2023 г.

Volkswagen ID.2all визуализира бъдещият народен автомобил на марката

 Преди броени часове Volkswagen, представи концепцията ID.2all, която се спряга за прекият електрически наследник на Volkswagen Golf, като дори ще се предлага с емблематичното име. Производствената версия на концептуалният модел трябва да бъде представена до края на 2025 година с очаквана цена от 25 000 евро - цена, която най-вероятно няма да бъде спазена. 

Дизайна е на типичен хеч модел, чиято дължина от 4.05 метра е по-малка от тази на Golf, но създателите обещават вътрешно пространство идентично с това на сегашното поколение на легендарният хечбек. Ясно е, че докато моделът стигне до конвейера ще бъдат направени известни промени, но най-вероятно силуетът ще бъде запазен. 

По отношение на техниката, то концептуалният модел се основава върху опростената MEB платформа на концерна с електромотор разположен в предната част и задвижващ съответно предните колела, батерия разположена в пода и опростено задно окачване с твърд мост. Мощността на електромотора в случая е 226 к.с., като не се споменава капацитетът на батерията, но производителят обещава автономия от 450 км., при ограничена максимална скорост от 160 км/ч. Става ясно още, че батерията има възможност за бързо зареждане, като от 10 до 80%, бъдещите собственици ще трабвя да чакат не повече от 20 минути докато трае процедурата. 


 

Най-вероятно интериора ще бъде пренесен в серийният модел почти без промяна, но оборудването което виждаме в концептуалният модел ще бъде мираж за серийният модел с цена от 25 000 евро. Цифровият инструментален панел и инфотайнмънт системата с плаващ дисплей ще намерят своето място макар и не с тези размери. Не смеем да мислим и за качеството на материалите, като имаме предвид тези в началните модели на Volkswagen ID.3. Така или иначе до 2025 година има време и обещанията днес могат лесно да бъдат заобиколени. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар