сряда, 18 януари 2023 г.

Chevrolet Corvette E-Ray получава хибридна технология и задвижване 4х4

 Точно 70 години след представянето на първото поколение Chevrolet Corvette, марката прави подарък на своите фенове с нова версия на Corvette C8, която получава хибридна мощност и задвижване на четирите колела. Тя ще носи името Corvette E-Ray и се различава от своите събратя с новия боди кит. 

За задвижване хибридният Corvette, разчита на познатият 6.2 литров, V8-цилиндров атмосферен мотор с мощност 502 к.с., снабден с технология за изключване на част от цилиндрите. Той от своя страна е куплиран със стандартната 8-степенна, двудискова трансмисия задвижваща задните колела. До тук всичко е познато. Новото при E-Ray е наличието на електромотор позициониран на предната ос и задвижващ съответно предните колела, чиято мощност възлиза на 163 к.с. Пиковата мощност на хибридната система възлиза на 665 к.с., като електромотора освен, че прави американският суперкар пригоден за всякакви условия, подпомага и неговият старт. Освен това, благодарение на батерията с капацитет от 1.9 кВтч., която е разположена централно между седалките, моделът може да се движи в изцяло електрически режим при скорост до 72 км/ч. в рамките на няколко километра. Въпреки, че Corvette E-Rey е с близо 200 кг. по-тежък от Corvette Z06, то времето за неговото ускорение до 100 км/ч., от място е намалено на 2.5 секунди. Стандартно хибридната версия е оборудвана с адаптивно окачване, карбон-керамични спирачки от Brembo.

Продажбите на Corvette E-Ray в САЩ, стартират от втората половина на тази година с цена приблизително еднаква с тази на модификацията Z06, която в момента се предлага на пазара от за 105 300 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар