понеделник, 16 януари 2023 г.

Mercedes GLC-L получава и трети ред седалки

 Новото поколение на Mercedes GLC (X254), което бе представено миналата година получава удължена версия и трети ред седалки. Естествено, става въпрос за пазарите в Китай, където знаем, че тези модификации се радват на задоволителен успех и вече почти всички немски производители предлагат подобни модификации за местният пазар. 

Междуосието на Mercedes GLC - L е удължено с 89 мм., а задният надвес е леко увеличен, което е позволило наличието на трети ред седалки. Марката обаче не се задоволява само с разтегнато междуосие за своята удължена версия, а прекроява основно каросерията, която е с 7.5 см. по-висок таван от нормалния модел, а С и D-колоната от своя страна са по-изправени с цел по-лесен достъп до третият ред седалки. въпреки това при разгънати задни седалки, багажното пространство остава символично и почти неизползваемо. Относно интериора, той е идентичен с този на познатият ни модел със стандартен 12.3-инчов цифров инструментален панел и вертикален 11.9-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. AMG пакета също е стандартен за удължената версия на GLC. 

Моделната гама се състой само от две модификации и двете с 2.0 литровия, турбо бензинов мотор и лека хибридна технология. Това са GLC 260L с мощност 204 к.с. и GLC 300L с  258 к.с. И за двете версии, серийно трансмисията е 9-степенна, автоматична предаваща движението към четирите колела. Продажбите на Mercedes GLC - L ще стартират от март месец, а производството ще се осъществява в заводите на Beijing.



Няма коментари:

Публикуване на коментар