вторник, 26 октомври 2021 г.

Corvette Z06 представен в Лос Анджелис

 Преди броени часове в автомобилният музей в Петърсън - GM, представи върховата версия на Corvette C8, която по традиция носи обозначението - Z06. Новият Cotvette Z06, разполага с подобрена аеродинамика, по-широки калници, карбонов спойлер и най-важното - 5.5 литров, V8-цилиндров, атмосферен мотор с мощност 679 к.с., което не без основание кара производителят да го определя, като американският супер-спортен модел. Осем степенната, двудискова трансмисия не е променена, но е с нови предавателни числа и въпреки, че производителят все още не е оповестил динамичните характеристики, то със сигурност ускорението до 100км/ч. от място ще се случва за под 3 секунди, а за максималната скорост се споменава само, че при 299 км/ч., задният спойлер генерира 165 кг. притискателна сила. 


Corvette Z06 се предлага стандартно с адаптивно окачване, контрол за сцеплението при стартиране от място, електронен диференциал с ограничено приплъзване и т.н. Срещу доплащане за модела ще бъдат налични карбон-керамични спирачки от Brembo, карбонови джанти с гуми Michelin Cup 2R ZP, волан от въглеродни влакна, червена кожа Alkantara, цветни колани и мн. др. 


Производството на Corvette Z06, трябва да започне още тази година, като първите бройки ще пристигнат до своите собственици не по-рано от лятото на 2022 година. Автомобилът ще се предлага като купе и кабриолет, а цените ще започват от 85 000 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар