понеделник, 14 ноември 2022 г.

Официални снимки на Lamborghini Huracan Sterrato

 Поредният безсмислен модел, който ще се разпродаде за броени часове ще бъде представен официално на 30-ти ноември, а сега пред нас са неговите първи официални снимки. Офроуд версията на Lamborghini Huracan ще носи името Sterrato и разполага с всички качества за прекосяване на тежки терени. Повдигнат клиренс, нови джанти с гуми предназначени за всякакви терени, предпасни скари под автомобила, релси на тавана и дори шнорхел разположен в най-високата точка на купето който освен, че гарантира доставянето на чист въздух до агрегата, предоставя и възможност за преудоляването на водни препятствия с дълбочина от близо метър. 

Подробности относно Lamborghini Huracan Sterrato все още няма, но най-вероятно за задвижване офроуд версията ще разчита на познатият V10-цилиндров, 5.2 литров мотор с мощност минимум 600 к.с., куплиран с трансмисия задвижваща четирите колела. Повече подробности, както и снимки на модела ще бъдат добавени веднага щом станат налични, а малко след това очакваме и отговора на Porsche, която е готова с версията Dakar на своят култов модел - 911.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Днес 30.11.2022 година, марката разпространи и техническите характеристики на своят супермодел предназначен за употреба и извън първокласните пътища, но изрично се съобщава, че тази версия не е пригодена за офроуд ентусиасти, въпреки увеличеният с 44мм. просвет спрямо конвенционалния модел. Няма функция за допълнително увеличаване на клиренса, както е при неговият пряк конкурент в лицето на Porsche 911 Dakar, но за сметка на това италианският модел може да развие скорост от 260 км/ч., която е електронно ограничена. 

За задвижване Lamborghini Huracan Sterrato, разчита на V10-цилиндровия - 5.2 литров агрегат с мощност 610 к.с., куплиран с 7-степенна, двудискова трансмисия предаваща движението към четирите колела. Според информацията ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 3.4 секунди. Общото тегло възлиза на 1470 кг.. Производството ще започне през следващата година, като от тази версия ще бъдат произведени 1499 бройки. Цени все още не се споменават. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар