петък, 15 юли 2022 г.

Новото поколение на Toyota Crown идва с гръм и трясък

Преди точно 50 години първото поколение на Toyota Crown, бе първият модел на марката който навлезе в САЩ. В края на 80-те години обаче, той напусна американският пазар и до някъде купувачите бяха насочени към Toyota Avalon, чиито продажби в САЩ, също ще бъдат преустановени в най-скоро време. От тази година, Toyota Crown ще се завърне на пазарите отвъд океана, като кросоувър с изцяло преосмислена философия и купе от типа  "фастбек" с увеличен клиренс и офроуд излъчване, а до края на следващата година моделното семейство ще бъде разширено със седан, SUV и версия Sport. 

16-тото поколение на Crown се уповава върху модифицираната TNGA-K платформата на марката, която е основа за модели като Toyota RAV4 и Toyota Camry, което гарантира наличието на изпитани и надеждни технологии. Въпреки намалената дължина и междуосие съответно  от 4.92  и 2.98 метра, новото поколение предлага повече пространство в интериора. 

Интериора е характерен за моделите на марката с високо оборудване и добра ергономичност. Пред водача място намира 12.3-инчов, цифров инструментален панел и мултимедийна система с тъчскрийн екран с идентични размери с гласов контрол и 4G свързаност. Базовото ниво на оборудване включва: двузонов климатроник, пълен ел. пакет, авт. фарове и чистачки, отопляеми предни ел. седалки, индукционно зареждане на телефони, акустично предно стъкло и най-новият пакет от системи подпомагащи шофирането Safety Sense 3.0. Срещу доплащане за моделът може да бъде оборудван с панорамен - отваряем покрив, предни седалки с вентилация, премиум озвучителна система от JBL и пакета за известяване в случай на ПТП и локализиране на автомобила в случай на кражба. 

За задвижване новото поколение на Toyota Crown Crossover ще разчита на хибридни системи с 2.4 и 2.5 литрови, бензинови мотори съчетани с два електромотора, чиято обща мощност ще достига до 340 к.с. в най-мощната си версия. Предвидените трансмисии са съответно 6-степенна, автоматична и CVT в зависимост от модификацията. При всички положение задвижването ще се осъществява посредством четирите колела, като купувачите ще могат да избират между  E-Four Advancet с възможност за прехвърляне на въртящият момент до 80%, към задните колела или E-Four с допълнителен електромотор позициониран на задният мост. Срещу доплащане моделът може да бъде оборудван с управляем заден мост и адаптивно окачване. Подробности относно задвижването и новата биполярна никел-метална хидридна батерия, която ще осигурява изцяло електрически пробег, все още не са оповестени. 

До края на годината марката възнамерява да предлага модела в над 40 държави, като постепенно ще бъдат представени и версиите Sport, Estate и Sedan. В Япония, цените на Toyota Crown Crossover ще стартират от 4.35 млн. йени. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар