вторник, 12 юни 2018 г.

Новото поколение на Toyota Crown представено в Япония

След като в края на миналата година видяхме концептуалният модел на Toyota Crown, сега идва времето до видим и производствената версия на модела, чиито продажби в Япония, трябва да започнат в края на лятото. Както се очакваше разлики в дизайна между двата модела няма, освен леко променената оптика на предните светлини. Днес за пръв път имаме възможност да видим и интериора на новият модел, който разполага с два дисплея, а системата за свързаност с другите превозни средства - ITS Conect ще се предлага серийно за модела. 
Новото поколение на Toyota Crown е построено върху платформата на Lexus LS, но размерите са значително по-малки. Производителят твърди, че благодарение на това, центърът на тежестта е снижен с 15мм, а разпределението на масите върху двете оси е 50:50. За задвижване моделът разчита на 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 245к.с. куплиран серийно с 8-степенна, автоматична система. Налични ще бъдат и две хибридни версии съответно с 2.5 литров мотор и мощност от 226к.с. и 3.5 литров, V6 с обща мощност на системата от 359к.с. Серийно задвижването е поверено на задните колела, но срещу доплащане за някои от модификациите ще бъде налична и трансмисия 4х4. 
Цените на новият Crown, в Япония ще започват от около 42 000 долара, което е приблизително с 10%, повече от тези на настоящия модел. Както до сега, експорт не се предвижда. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар