понеделник, 16 август 2021 г.

Mahindra XUV 700 представен официално в Индия с цена от 16 000$

 Според Плановете на Mahindra в началото на тази година, трябваше да бъде представен наследника на XUV 500, но явно пандемичната обстановка в страната, която е и една от най-сложните отложи във времето премиерата на най-класният индийски SUV. Все пак момента вече е узрял и индийската марка представя модела XUV 700 и успоредно с това новата си емблема и идентичност. Видимо новият модел е значително по-солиден и класен от своя предшественик. дизайна е нов за марката, като е по-скоро еволюционен, от колкото революционен, като впечатление правят и прибиращите се, интелигентни дръжки на вратите. 


Новият триредов модел е построен върху новата платформа с напречно разположен мотор и задвижване на предните колела. За задвижване са налични изцяло новите 4-цилиндрови, турбо бензин и дизелови агрегати с работен обем от 2.0 и 2.2 литра. Бензиновият агрегат е с мощност 197 к.с., докато дизеловият мотор ще се предлага във версии от 153 и 182 к.с. Серийно, те са куплирани с 6-степенна, механична трансмисия предаваща движението към предните колела, но срещу доплащане за всички версии ще бъде налична и новата автоматична трансмисия доставяна от Aisin, както и задвижване 4х4. 


Гордостта на марката е новият интериор с два сдвоени 10.2-инчови дисплея пред водача съответно за инструменталният панел и мултимедийната система, които са налични за най-високото ниво на оборудване. Серийно дисплеят за инструменталният панел е с размер от осем, а този за мултимедията е седем инчов. При всички случаи обаче интериорът е значително по-класен и предлага всички съвременни удобства включително и свръзка с виртуалният асистент -  Amazon Alexa. Налични за модела са още неща като: двузонов климатроник, панорамен покрив, система от камери с обзор от 360 градуса, адаптивен круиз контрол, премиум озвучително система с 12 високоговорителя, асистент за поддържане движението в пътната лента, система за разпознаване на пътни знаци, система за предотвратяване на сблъсък и т.н. 

Цените на Mahindra XUV 700 в Индия ще стартират от 16 000 долара, като поръчките вече се приемат. Намеренията на компанията са най-късно до края на следващата година моделът да се предлага и извън границите на страната, а до 2026 година да бъдат представени още 9 нови модела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар