петък, 13 август 2021 г.

Acura NSX Type S: лебедовата песен на японският суперкар

 Малко преди да бъде прекратено производството на Acura NSX, марката представя версията Type S, която разполага с повече мощност и нов аеродинамичен пакет с променен дизайн на броните. От тази версия ще бъдат произведени 350 бройки, като 300 от тях са запазени за клиентите на марката в САЩ. Acura NSX Type S, разполага със сериен карбонов покрив, прагове и заден дифузьор изработени от същият материал. 


За задвижване новата версия на спортният автомобил с централно разположен мотор, продължава да разчита на хибридната технология с 3.5-литров, би-турбо агрегат, куплиран с три електромотора (два на предният мост и един позициониран между двигателят и трансмисията), чиято обща мощност сега възлиза на 600 к.с. Трансмисията остава същата 9-степенна, двудискова предаваща движението към задните колела, но времето за превключване на предавките е намалено с 50%. съобщава се и за нови по-мощни батерии, които увеличават обхвата на изминати километри в изцяло електрически режим, който обаче не се споменава колко е, но явно ще е повече от досегашните 5 км. 


В интериора промени не се наблюдават освен изобилието на кожа Алкантара, нов интерфейс на цифровият инструментален панел пред водача и по-голям екран за инфотайнмнът системата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар