вторник, 3 август 2021 г.

Cowin / Kaiyi Xuandu с предизвикателна цена и богато оборудване

Насочената към младите китайски клиенти марка Kaiyi, която се оказа дъщерна фирма на Cowin, а пък тя от своя страна е собственост на Chery, представя семеен седан под името Xuandu. моделът всъщност е силна модифицирана версия на представеният преди 7 години - Chery Arrizo 7, чиито дизайн е силно променен, а интериора изцяло нов. Всъщност от оригrнала са останали непокътнати само тавана и стъклата, а всички други детайли по купето са нови. Същото се отнася и за интериора, който предлага модерна обстановка въпреки наличието на аналогови уреди пред водача, които са нетипични за китайските модели в наши дни, но все пак между тях е позициониран 7-инчов LCD, даващ най-важната информация за състоянието на автомобила. На централно място е позициониран 10.2-инчов дисплей за инфотайнмънт системата с гласов контрол, чрез която се управляват и функциите на климатика. Като цяло оборудването е богато въпреки, че седанът няма претенциите да бъде престижен, но пък предлага всички удобства за по-дълги пътувания и употреба в ежедневието. Срещу доплащане се предлага панорамна система с обзор от 360 градуса, която се включва автоматично при вкючване на задна скорост. 


Под капака обаче намираме познатият - 1.5 литров, турбо бензинов мотор, чиято мощност тук възлиза на 156 к.с., който серийно ще се предлага с 5-степенна, механична трансмисия. Срещу доплащане клиентите ще могат да оборудват своите модели и с CVT трансмисия с имитация на девет предавки. Въпреки, че не е потвърдено, ной-вероятно на разположение ще бъде и атмосферната версия на този агрегат с мощност 115 к.с., която ще се предлага само с механична трансмисия. 


Продажбите на Kaiyi Xuandu в Китай, стартират от тази есен, като цени не са обявени. Става ясно обаче, че моделът ще се експортира на някои пазари под името Cowin Xuandu, като цените на най-богато оборудваната версия не трябва да надхвърлят 10 000 евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар