четвъртък, 15 април 2021 г.

Обновеният Seat Arona и с офроуд версия наречена Xperience

Успоредно с обновената Seat Ibiza, испанците представят и фейслифт версията на компактният кросоувър, базиран на същата платформа - Seat Arona. По подобие на Ibiza, моделът получава фини външни промени изцяло LED технология на предните и задните светлини, леко променена радиаторна решетка и нов дизайн ан броните. Новост в моделната гама е офроуд версията наречена Xperience, която ще се предлага с различна предна част, чиито халогени са качени високо, както при Cupra Formentor. Според производителят, този похват придава по-солиден вид на модела. 



Интериора е идентичен с този на обновената Ibiza, но тук срещу доплащане се предлага и амбиентно осветление. Цифровият инструментален панел с 10.2-инчов дисплей е с различна графика, а пакета за подпомагане на шофирането включва: адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане движението в пътната лента, сензор за разпознаване на пътните знаци, авт. превключване на късите и дългите светлини и авт. чистачки. 


Моторната гама също разчита само на бензинови агрегати, като тук обаче освен 3-цилиндровият, 1.0 литров мотор място намира и 1.5 литровият, 4-цилиндров, турбо мотор във версия на мощност от 150к.с., който ще се предлага само с DSG трансмисия. При всички положения задвижващи са само предните колела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар