понеделник, 26 юни 2017 г.

Seat Arona представен в Барселона

Днес в Барселона, испанците представиха своя компактен кросоувър, чието име е Arona. Той ще бъде разположен под Seat Ateca и е идентичен технически със Skoda Karoq. Визуално обаче испанският модел изглежда по-добре и ще привлече вниманието на по-младите клиенти. По отношение на интериора предимството е за Skoda, която разполага с по-технологичен приборен панел и предоставя повече пространство. Това се потвърждава и от факта, че багажното пространство възлиза на едва 400 литра. Всички системи за безопасност и асистенти за шофиране ще се предлагат и в двата модела. Мултимедийната система с 8-инчов дисплей е серийна за всички модификации. 
Под капака място ще намират бензиновите турбо мотори с работен обем от 1.0 и 1.5 литра, чиято мощност ще варира от 95 до 150к.с. дизеловите версии ще разчитат на 1.6 литровият агрегат, който ще се предлага във версии на мощност от: 95 и 115к.с. Серийно трансмисията ще бъде 5 или 6-степенна, механична, а срещу доплащане за някои от агрегатите ще бъде налична 7-степенната DSG.  задвижващи са предните колела, но като опция за някои от агрегатите ще бъде налична и системата за задвижване на четирите колела. 
Официалната премиера пред публика ще се състои по време на автосалона във Франкфурт, а продажбите ще започнат в началото на зимата. Цени все още не се споменават. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар