вторник, 13 април 2021 г.

Bentley Сontinental GT Speed Convertable е най-бързият четириместен кабриолет на планетата

 Значително по-скоро, от колкото се предполагаше, англичаните представиха и откритата версия на Bentley Сontinental GT Speed. Няма да е лъжа, ако кажем, че това е и най-бързият открит, четириместен автомобил на планетата. Обявената максимална скорост на откритата версия е еднаква с тази на купето, което означава, че без покрив над главите можете да развието скорост от 335км/ч. 


Моторът и механиката са идентични с тези на купето, а разработчиците са подобрили мекият, сгъваем покрив и твърдят, че изолацията и шума в купето при скорост до 1780км/ч., не се различава от това купето. Двигателят е W12-цилиндров, би-турбо с работен обем от 6.0-литра и мощност от 659к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия с подобрено превключване на предавките предаваща движението към четири колела, като задните разполагат с електронно блокируем диференциал. Според информацията ускорението от 0 до 100км/ч. става за 3.7 секунди. 


Продажбите на новото Bentley Continental GT Speed Convertable, започват от това лято, като цени не се съобщават, но при всички случаи получавате изобилие от Alcantara, специална боя с диамантен прах и т.н.


Няма коментари:

Публикуване на коментар