четвъртък, 25 март 2021 г.

Новото Bentley Continental GT Speed е най-динамичният модел на марката

 Малко преди да стане напълно електрическа, английската марка показва на какво е способна с новото поколение на Bentley Continqntal GT Speed. Безспорно в момента, това е най-екстремният модел в гамата на марката и според производителят тази версия освен завидна динамика предлага и изключително точно и сигурно управление. След направените промени в окачването и кормилната система, новото поколение на GT Speed разполага и с управляем заден мост благодарение на който се елиминира склонността към недозавиване. 


За задвижване моделът разчита на познатият - 6.0 литров, W12-цилиндров, би-турбо мотор, чиято мощност е увеличена до 660к.с. Трансмисията е 8-степенна, двудискова предаваща движението към четирите колела, като задният диференциал е с електронно контролирано заключване. Според производителят, ускорението до 100км/ч. от място става за 3.6 секунди, а максималната скорост възлиза на 335км/ч. 


Първоначално моделът ще се предлага само като купе, но най-вероятно следващата година марката ще представи и неговата открита версия. Продажбите стартират в края на това лято, като цени не се споменават, но при всички случаи марката ще иска поне 50 000 евро повече от нормалната версия. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар