петък, 26 март 2021 г.

Започват продажбите на новото поколение - BYD e6 EV

 От този месец, започват продажбите на новото поколение електрически задвижван MPV модел - BYD e6 EV. BYD E6 е един от първите модели на марката и неговото израстване е видимо. Стайлингът на новият модел е модерен и е дело на немският дизайнер Волфганг Егер, който дълги години работrи за кампании като: Alfa Romeo и Audi. 


За задвижване новият електрически модел на марката разчита на електромотор с мощност 121к.с. и литиево-фусфатна батерия, която осигурява автономия от 522км. Гордостта на производителят е намаленото общото тегло с цели 490кг., което до голяма степен се дължи именно на новата батерия. 

Интериора е практичен и предлага всичко необходимо за всекидневна употреба, както и място за 5 човека. Мултимедийната система е стандарт с 10.1-инчов дисплей, чрез който се управлява и климатичната инсталация. Серийно моделът е оборудван с 4 въздушни възглавници, ESC, ABS, асистент за потегляне при наклон, ел. ръчна спирачка, заден парктроник и сензор за налягането в гумите. Освен в Китай, моделът ще се предлага и на пазарите в Малайзия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар