четвъртък, 4 март 2021 г.

Porsche Taycan Cross Turismo с цена от 94 000 евро

Появата на Porsche Taycan Cross Turismo, не е изненада, тъй като за тази версия се говореше веднага след представянето на Porsche Taycan. Немската марка, сметна за по-целесъобразно, комби версията на електрическото четириврато купе да бъде с увеличен клиренс с 20мм. и офроуд излъчване, а срещу доплащане се предлага и допълнителен просвет от още 20мм. Освен това, новата версия е значително по-добре оборудвана, като серийно за нея се предлага адаптивното окачване, задвижването на четирите колела, панорамен покрив и 93кВтч. батерия. Така, реално се получава, че разликата в цената между два идентично оборудвани модела от двете версии е минимална, като Cross Turismo излиза с около 1500 евро повече, това по информация на производителят. 



За задвижване Porsche Taycan Cross Turismo, разчита на два електромотора с обща мощност от 380, 490 и 625к.с., като за всичките се предлага допълнителна тяга от близо 80к.с. за опцията Overboost. При версията Turbo S, допълнителната тяга възлиза на 140к.с., които могат да се използват в рамките на няколко секунди и да осигурят ускорение от 0 до 100км/ч. в рамките за 2.7 секунди. 


Интериора не ни изненадва с нищо, освен с увеличено вътрешно пространство и по-големият багажник, чиито обем сега възлиза на 1212 литра при сгънати облегалки на задните седалки и още 82 литра на отделението в предната част. Стандартното оборудване включва: двузонов климатроник, инфотайнмънт система, полукожен салон от Еко кожа, ел. седалки и интегрирани адаптивен автопилот и система за поддържане движението в пътната лента, които обаче се активират онлайн след съответното заплащане. Цената на базовата версия започва от 93 650 евро, което е с 10 000 евро повече от версията с четири врати и задно задвижване. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар