сряда, 3 март 2021 г.

Perodua Ativa е първият модел на марката базиран на DNGA платформата от Toyota

Малко повече от една година след премиерата на Daihatsu Rocky 2020 и Toyota Raize, Малоазийската марка Perodua, която е тясно свързана с двете японски марки представя своята версия на компактният SUV модел наречена Ativa. Технически Perodua Ativa, не се различава от своите събратя, което означава, че това е първият модел на марката споделят новата глобална платформа на Toyota - DNGA. Външно Малоазийският модел се различава с различен дизайн на предната част, нови странични огледала и различен дизайн на задната броня. 



За задвижване Perodua Ativa разчита на първият за марката турбо бензинов агрегат, който в случая е с работен обем от 1.0 литър и мощност 98к.с. Трансмисията предвидена за него е новата безстепенна D-CVT с програмирани предавателни числа предаващи движението към предните колела с възможност за превключване на предавките от волана. 


Интериора идва на готово от японските събратя, но с нов модул за командите на климатроника и различен интерфейс за цифровият инструментален панел пред водача. Срещу доплащане е налична мултимедийна система с 9-инчов дисплей, но шестте въздушни възглавници, безключовият достъп и старт на автомобила, ESC и системата за предотвратяване на сблъсък се предлагат серийно за всички версии, въпреки значително по-ниската цена в сравнение с тези на Toyota и Daihatsu, които също се предлагат на пазарите в региона. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар