четвъртък, 4 юни 2020 г.

Toyota Hilux с втори фейслифт и нов агрегат

Японците отново освежават своя товарен модел - Toyota Hilux, но този пот по-обстойно. Външните промени правят модела по-стилен и същевременно му придават по-солидно излъчване. Решетката е в стила на Toyota RAV4, а предните светлини са вече с изцяло LED технология. Преднатяа броня завършва целия облик, който би трябвало да се възприеме от клиентите по целия свят. 
Новости има и под предния капак, където място намира изцяло нов - 2.8 литров, турбо дизел с мощност 201к.с. Познатият - 2.4 литров дизел остава в гамата, а на някои пазари обновеният Hilux ще се предлага и с 2.4 литров, 4-цилиндров, бензинов агрегат. Серийно задвижващи са задните колела, а трансмисията 4х4 ще се предлага срещу доплащане за дизеловите версии заедно с автоматичната скоростна кутия. Съобщава се и за промени в окачването, които са довели до увеличаване на теглителната способност до 3500кг. и товарен капацитет от 1000кг. 
Промени в интериора обаче не се забелязват, освен наличието на нова мултимедийна система с 8-инчов дисплей и физически бутони. Както става ясно оборудването е обогатено със задължителния вече пакет за подпомагане на шофирането включващ неща, като: система за предотвратяване на сблъсък, асистент за поддържане движението в пътната лента, сензор за обекти в сляпата зона на водача и асистент за потегляне при наклон и спускане. Както до сега Toyota Hilux ще се предлага с двойна и единчна кабина, а подажбите ще започнат още следващият месец. Цени не се споменават.



Няма коментари:

Публикуване на коментар