петък, 6 декември 2019 г.

Nikola Tre в производство от 2021г.

Само три месеца, след обявяването на партньорството между Iveco и американската Nikola Motor Сompany, компаниите представят първият си общ продукт наречен Nikola Tre. Това е електрически задвижван влекач базиран на представеният преди няколко месеца Iveco S-Way. Според информацията влекачът ще бъде пуснат в продажба от началото на 2021 година във версии 4х2 и 6х2, с товаронисимост до 26т., който ще бъдат предназначени за превоз на товари на близки разстояния.
За задвижване Nikola Tre, разчита на два електромотора без скоростна кутия и деференцал с обща мощност от 653к.с., с въртящ момент от 1380Nm. и пакет батерии с капацитет 720кВтч. Компанията заявява, че клиентът сам може да посочи мощността на батерията, с която камионът може да бъде оборудван, съобразена с неговите нужди, като автономията може да достигне до 400км. Времето за зареждане на батериите посочено от производителя е два часа.
Добро впечатление прави интериора, който няма нищо общо с този но своя донор. Качеството на изработка е високо, а чрез новата инфотайнмънт система и огромният дисплей на централната конзола, водачът може да регулира функциите на климатичната система, окачването, настройките на бордовия компютър, навигацията и огледалата, който са заменени от дисплей по подобие на Обновения Mercedes Actros. Връзката със диспечерите също ще се осъществя чрез новата инфотайнмънт система. 
Намеренията на компанията са да произвежда около 30 000 камиона годишно, които освен в Европа ще се предлагат и на пазарите в Азия и Австралия. Цени все още не се споменават. През 2025 година се очаква и мерсия задвижвана с помощта на горивни клетки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар