четвъртък, 11 юли 2019 г.

Bentley празнува своята 100 годишнина с концепцията EXP 100GT

По случай своята 100 годишнина, марката представя концепцията Bentley  EXP 100GT, която има за цел да покаже, какво е нейното виждане за бъдещо GT купе през 2035 година. Честно казано, това което виждаме не ни впечатлява особено, имайки предвид, че в момента имаме модели като Bentley Flying Spur и Continental GT, които изглеждат значително по-подобаващо. С дължина от 5.8 и ширина 2.4 метра, концепцията предлага място за четирима, но по-интересен е факта, че въпреки електрическото си задвижване и наличието на батерия, общото тегло възлиза на 1900кг. Според информацията батерията може да бъде заредена до 80%, от бързо зарядна станция за едва 15 минути, а автономията възлиза на 700км. 
За задвижване EXP 100GT, разчита на четири електромотора с обща мощност от 1340к.с., които са достатъчни да ускорят модела до 100км/ч, от място за едва 2.5 секунди, като максималната скорост е ограничена на 300км/ч. 
Интериора е футуристичен, а специално внимание се обръща на бордовия изкуствен интелект, който разпознава биометричните данни на шофьора и се грижи за комфорта и инфортаинмънт системата от ново поколение с гласови и жестови команди. Автономното управление от 5-то ниво, също присъства, а седалките са от изцяло нова материя и контрол на повърхностите за оптимален комфорт. Надяваме се марката да се съсредоточи именно върху тези детайли и да преосмисли дизайна за своето бъдеще. Най-голям шанс да видим детайл от концепцията в близко бъдеще има светещата емблема. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар