петък, 12 юли 2019 г.

Baojun RC-6: Основоположник на нов клас автомобили в Китай

Китайската марка, която всъщност е подразделение на GM, представя изцяло нов модел под името RC-6. Според производителя, това е автомобил в нов сегмент насочен към младите хора, които търсят алтернатива между удобна лимузина и популярните SUV модели. Базиран върху моделната платформа от Baojun 520, лифтбекът е с дължина от 4.88, ширина - 1.88 и височина - 1.58 метра. Междуосието е 2.8 метра, което гарантира задоволителен простор и предостатъчно място за пет човека. Клиренсът от 19.1см., пък осигурява безпроблемно преминаване на малки препятствия дори и извън пътя. 
За задвижване Baojun RC-6, разчита на познатия - 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 150к.с., куплиран с механична или роботизирана трансмисия задвижваща предните колела. Оборудването е съобразено с новите тенденции, като на лице ще бъдат редица електронни системи и помощници за шофиране. Пред водача място намира панел с два 12.3-инчови дисплея, чрез които водача получава най-важната информация за състоянието на различните системи в автомобила, както и възможност за лесна работа с инфотайнмънт системата. Климатичната инсталация се управлява от отделен панел със сензорни бутони, а петата врата е електрическа.
Цени все още не са оповестени нито, дали  се предвижда експорт на модела, но пък става ясно, че най-късно до края на следващата година, марката ще представи и трети модел базиран на същата платформа. Какъв ще бъде той, предстои да разберем. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар