четвъртък, 13 януари 2022 г.

Производствената версия на Jetour TX Concept в производство от 2023г.

 За сега, това е само концепция, но китайците за пореден път дават да се разбере, че не ги е страх от бъдещи дела плагиатство ще се отнася до автомобилите, които се произвеждат и предлагат на местния пазар. Поредния пример за това е Jetour TX Concept, за който на всекиго става ясно е меко казано - силно вдъхновен от новото поколение на Land Rover Defender 90/100


За успокоените на английската марка, която сега е собственост на индийската - Tata, китайската концепция е само макет, без каквато и да е механика и интериор. Това обаче не пречи на Jetour да обяви, че моделът ще бъде наличен на пазара в началото на 2023 година, което не би трябвало да бъде проблем, тъй като марката е собственост на Chery и се възползва на готово от нейните платформи, агрегати и технологии.


Според информацията производствената версия на Jetour TX Concept ще се задвижва от 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 254 к.с., който идва директно от Jetour X90 Plus, но тук гой ще бъде куплиран с офроуд трансмисия задвижваща четирите колела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар