петък, 2 юли 2021 г.

Xpeng G3i с автономия от 460км.

 Представеният само преди две години електрически кросоувър - Xpeng G3, получава козметични промени. Обновената версия получава името G3i и получава стилистиката на флагманският модел на марката Xpeng P7. Освен това обновената версия разполага с увеличена цветова гама и вече може да се поръча с двуцветна каросерия. 



Интериорът остава без промяна, но на бърда е налична подобрена версия на автономната система за шофиране, чиито радари и камери вече не са разположени в странната кутия на покрива с която разполага настоящият модел. Инфотайнмънт системата също е от ново поколение и разполага с допълнителни функции на гласовия контрол. 



Според информацията за задвижване Xpeng G3i, разчита на модифициран електродвигател с мощност 197 к.с. и нова тягова батерия, която осигурява автономия до 460 км. По-голямата батерия обаче е повлияла на общото тегло, което пък от своя страна е занижило динамичните показатели, въпреки по-голямата мощност на електромотора. Сега ускорението на електрическият кросоувър до 100 км/ч. от място става за 8.6 секунди, като максималната скорост остава същата - 170 км/ч. ограничена по електронен път с оглед по-добрата автономия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар