петък, 2 юли 2021 г.

Maxus G50 Plus с цена от 14 000 евро в Китай

 След Maxus G10, китайската марка обновява и другият си MPV модел - Maxus G50, който се предлага само в пътническа версия с 5, 6 или 8 места. По традиция вече,  повечето фейслифт версии на китайските модели носят наименованието "Plus" и моделът на Maxus не прави изключение. Външно Maxus G50 Plus се различава лесно по огромната радиаторна решетка, която обхваща почти цялата ширина на бронята. В задната част промените са по-скоро стилистични и човек трябва да се вгледа внимателно за да намери разлики. 



Интериора също е претърпял известни промени, като най-очебийната е новата централна конзола между седалките, където скоростният лост липсва, а на негова място се намира поставка за индукционно зареждане на мобилни устройства. Впечатление прави и цифровият инструментален панел пред водача с 12.3-инчов екран. Със същият размер е и дисплеят за мултимедийната система с гласов контрол. За модела вече ще бъде налична системата за автономно шофиране от 2-ро ниво,  активен паркинг асистент и хедъп дисплей.



По отношение на механиката обаче няма новости. Под капака място продължава да намира 1.5 литровия, турбо бензинов мотор с мощност 169 к.с., куплиран с 7-степенна, двудискова трансмисия предаваща движението към предните колела. По-слабата версия с 1.3 литровият мотор отпада от гамата на модела.  Цените на Maxus G50 Plus в Китай, започват от 109 000 юана, като моделът ще продължава да се експортира в Малайзия, Австралия и отделни държави в Южна Америка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар