събота, 8 август 2020 г.

Kia Sonet с премиера в Индия

Тази седмица в Индия, бе представена производствената версия на Kia Sonet Concept. Бюджетният, компактен кросоувър модел е насочен предимно към пазарите в Индия, тъй като с дължината си под 4 метра ще се впише в нишата на моторни средства с облекчен данък и ще се изправи срещу Renault Kwid и задаващият се Nissan Magnite. В по-късен етап обаче Kia Sonet ще бъде достъпна и на други пазари, но за Европа, все още не се споменава нищо. Производителят съобщава, че неговият модел ще предлага най-богато вътрешно пространство спрямо своите конкуренти, като същевременно ще има и достатъчно място за багаж. Това се постига благодарение на факта, че моделът е базиран върху платформата на Hyundai Venue, макар и да имат много малко общи детайли. Марката възнамерява да предложи и версия с трети ред седалки, която ще се предлага в Индонезия. За челта обаче общата дължина на модела ще бъде увеличена с 15см., но без да се разгова междуосието.
Под капака място ще намират бензиновият, 1.0 литров, турбо мотор, както и 1.2 литров, атмосферен агрегат. Версия с дизелов агрегат също ще се предлага, като неговият обем е 1.5 литра. Серийно ще се предлага 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане за турбо версията ще бъде налична и 7-степенна, двудискова трансмисия. Новата 6-степенна, механична трансмисия без съединител също ще се предлага за модела. При всички случаи, задвижващи са само предните колела. 
Интериора е модерен, като пред водача място намира дигитален инструментален панел, комбиниран с 4.2-инчов дисплей. Мултимедийната система ще се предлага с 7, 9 и 10.2-инчови, дисплеи според нивото на оборудване. Срещу доплащане за модела ще бъдат налични и функцията за дистанционно стартиране на двигателя, климатроник с филтър против COVID-19, седалки с вентилация и отопление, безжично зареждане на телефони, възможност за двуцветно оцветяване на купето, амбиентно осветление с възможност за смяна на цветовете, панорамен покрив и др. Цени за сега не се споменават. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар