четвъртък, 14 ноември 2019 г.

Ferrari Roma демонстрира нова дизайнерска линия

Няма да е лъжа, ако кажем, че моделите на Ferrari, в момента са повече от тези на всички марки под шапката на Fiat. В последните няколко години италианския производител набира все по-голяма скорост и предоставя на своите фенове разнообразно портфолио още повече, че до няколко години дори се очаква и SUV модел. Последното преложение на марката е типично GT купе с 2 места и носи името Roma. Новият модел се характеризира с изцяло нов дизайнерски език, който явно ще бъде наложен в бъдещите модели. Линиите са елегантни, но същевременно скучни. Липсва характерната  агресия, което недвусмислено показва, че този модел е пригоден повече за ежедневна употреба, от колкото за пистата макар, че тази територия няма да е чужда за него. 
Ferrari Roma се задвижва от познатия от други модели на марката - 3.9 литров, би-турбо, централно разположен в предната част агрегат, чиято мощност тук възлиза  на 612к.с., куплиран с 8-степенна, двудискова трансмисия предаваща движението към задните колела. Според информацията, тежащото 1472кг. купе се ускорява до 100км/ч от място за - 3.4 секунди и може да достигне максимална скорост от 320км/ч. 
Интериора също е в нов стил  и предлага по-изискана обстановка. Качеството на материалите е високо, като преобладават кожа Алкантара и полирани метални елементи, а пред водача място намира цифров информационен панел с 16-инчов дисплей. Спътника също разполага със собствен информационен панел пред себе си, чрез който може да избира музиката и да настройва температурата в своята част, като същевременно се информира за моментната скорост на автомобила. В средната част място намира не толкова голям вертикално разположен 8.4-инчов дисплей за инфотайнмънт системата, чрез който се управлява и климатичната инсталация на автомобила. Реално липсват, каквито и да е бутони на централната конзола, а тези необходими на водача са позиционирани на волана. Като всеки един нормален автомобил за ежедневно шофиране и този модел разполага с неща като: адаптивен автопилот, система за предотвратяване на сблъсък, сензори за обекти в сляпатазона на водача, асистент за подържан движението в потната лента и т.н.
Цени все още не се споменават, нито тава, кога ще бъде пуснат в продажба Ferrari Roma, но има голяма вероятно още следващата година да видим и открита версия на модела. Производителят предлага 7 годишна гаранция на модела и безплатна поддръжка във своите сервизи. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар