вторник, 25 юни 2019 г.

Dongfeng Aeolus Yixuan споделя платформата на новото Peugeot 208

Не е тайна, че китайският производител има тесни взаимоотношения с PSA, като дори притежава и близо 14%, от акциите на концерна. Това е достатъчно да се възползва от някои, от най-новите технологии на французите, благодарение на което последният модел на Dongfeng, наречен Aeolus Yixuan е построен върху най-новата модулна СМР платформа. Тя обаче е значително разтеглена, което демонстрира нейните възможности, а новият седан е с размери: дължина - 4.66, ширина - 1.81 и височина - 1.49 метра. Междуосиото от 2.68 метра, пък предлага завидно място на втория ред седалки. 
Като цяло новото китайско предложение не блести с дизайн и качествени материали, което означава, че ще бъде насочен към клиентите с нормални доходи. Оборудването няма да бъде от най-богатите, но срещу доплащане ще могат да се поръча почти всички технологии предлагани от Dongfeng.
Под капака място намират бензиновите 3 и 4-цилиндрови агрегати с работен обем от 1.2 и 1.5 литра и мощност съответно от 129 и 150к.с., куплирани с механична или 6-степенна, роботизирана трансмисия. В по-късен етап се очаква и напълно електрическа версия на модела. Продажбите на Dongfeng Aeolus Yixuan, започват от есента на тази година, като цени не се споменават, но производителят твърди, че те ще са доста атрактивни. Експорт на модела не се предвижда.


Няма коментари:

Публикуване на коментар