сряда, 22 май 2019 г.

Фейслиф и лека хибридна система за Land Rover Discovery Sport

Пет години след премиерата на Land Rover Discovery Sport, марката подмладява модела. Промените в дизайна са леки, но правят визията на модела по-модерна и завършена. Предните светлини са изцяло нови с LED технология, а броните са с нов дизайн. В задната част промените се свеждат единствено до променените светлини и разбира се новият дизайн на бронята. 
Интериора може да се каже, че е изцяло нов. Прави впечатление по-високото качество на материалите, а инструменталния панел пред водача и централната конзола с 10-инчов дисплей на мултимедията са променени основно. Съобщава се и за нови предни седалки с масажна функция, които предлагат по-добра странична опора. Системите за сигурност и асистентите за подпомагане на шофирането присъстват още от базовото ниво на оборудване, но интелигентното, централно огледало за обратно виждане с функция за LCD дисплей, изобразяващ картината от камерата разположена на задния прозорец ще се поръчва допълнително. 
Под капака място ще намират само 2.0 литрови, бензин и дизелови агрегати, като повечето от тях ще бъдат оборудвани с лека хибридна система работеща под напрежение от 48V. За да стане това възможно обаче инженерите някак си са успели да подменят досегашната платформа на модела и да я заменят с новата модулна- PTA, платформа  на компанията, която е основа и за Range Rover Evoque. Това означава, че вече това моделно семейство ще е отворено към електрификацията, която скоро ще обхване цялата гама на марката.Бензиновите версии са с мощност от 200 и 250к.с., а мощността на дизеловите версии ще варира между 150 и 240к.с. На някои пазари ще бъде налична и хибридна версия с бензинов агрегат и мощност от 300к.с. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар