неделя, 27 май 2018 г.

Aurus е името на най-луксозната руска марка

От няколко години следим развитието на новата Лимузина на Владимир Путин, която бе представена официално преди дни по време на церемонията в случай на поредното встъпване на длъжност на руският президент. Тези дни стана ясно, че името на новият бранд ще бъде "Aurus", а на чело на компанията е не кой и да е, а германецът - Франц Герхард Хилгерд, кото дълги години бе в управляващият съвет на Daimler. Амбициите на новата компания са да предлага своите модели в специализирани бутици на подбрани клиенти, като дори ще предлага и възможност за абонамент. 
За сега капацитетът на компанията е да произвежда не повече от 200-250 автомобила, но в близко бъдеще това се очаква да бъде променено заедно с появата на още модели включително MPV и SUV. Първите броки предназначени за продажба трябва да бъдат налични през следващата година, като ценовият диапазон ще бъде насочен по-скоро към този на Mercedes S-class, от колкото на Maybach или Rolls Royce.  Повече подробности относно първият модел се очакват да бъдат налични през септември месец.
++++++++++++++++++++++++++++++
Официалните данни сочат, че Aurus Senat се задвижва от 4.4 литров, V8-цилиндров, бензинов агрегат с принудително пълнене на цилиндрите съчетан с електромотор, чиято мощност е 40к.с. Така общата мощност предавана към четирите колела, чрез 9-степенна, автоматична трансмисия възлиза на 638к.с. Не е за пренебрегване факта, че агрегата е разработен съвместно с Porsche, а в скоро време наличен ще бъде и 6.6 литров, V12 с мощност около 800к.с. отново разработен съвместно с немската компания. Задвижването на четирите колела, както и задното окачване пък идват директно от предходното поколение на BMW 7-серия.
Намерението на фирмата е да произвежда между 5 и 10 000 автомобила годишно, в зависимост от търсенето. До 2021 година обаче заводът ще може да произведе едва 150 единици и то предимно за нуждите на правителствените служби. Моделът ще бъде наличен с две дължини на междуосието, като общата дължина възлиза съответно на 5.63 и 6.62 метра. Най-вероятно обаче в свободна продажба ще бъде налична само нормалната версия. Оборудването е изключително богато с четиризонов климатроник, като ще се предлагат версии с 4 и 5 места. За сега цени не се споменават, но известни спекулации сочат, че те се очакват да започват от около 10 млн. рубли. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар