събота, 18 февруари 2017 г.

Ferrari 812 Superfast е новият жребец от конюшнята

Наследника на Ferrari F12 Berlinetta, носи името 812 Superfast. официалната премиера на модела пред публика ще се състои по време на автосалона в Женева, а продажбите ще започнат от края на тази година. цени все още не са съобщени, но при всички случаи базовата цена няма да е никак малка. 
За задвижване Ferrari 812 Superfast ще разчита на нов V12-цилиндров, 6.5 литров, атмосферен агрегат с мощност 800к.с. Куплиран с подобрената, 7-степенна, двудискова трансмисия предаваща 718Нм към задните колела, моделът ускорява до 100км/ч от място за 2.9 секунди. Максималната скорост според производителя е 340км/ч., а средния разход на гориво възлиза 14.9л/100км. По-голямата част от механиката идва директно от Ferrari F12 Tour the France, включително системата за по-бърз старт. 
Интериора е модерен и изчистен. Повечето от контролерите са позиционирани директно на волана, а пред спътника до водача място намира информационен дисплей, който предоставя информация за моментната скорост, натоварването, оборотите и предавката на която е автомобилът в момента на движение. 
Няма коментари:

Публикуване на коментар