сряда, 26 октомври 2016 г.

Новият Mini Countryman идва и с хибридна версия

Това са официалните снимки на Второто поколение Mini Countryman, което ще бъде представено официално по време на автосалона в Лос Анджелис. Видимо моделът е израснал и то не само като големина. Новият Countryman e с по-стилен дизайн и по-качествени материали, а благодарение на новата UKL2 платформа ще бъде и първият модел на марката, който ще се предлага и с Plug-in хибридно задвижване. Тази версия ще се задвижва от 3-цилиндровия, 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 136к.с., куплиран с електромотор чиято мощност е 88к.с. Така общата мощност на модела възлиза на 224к.с., които ще задвижват и четирите колела. Според информацията автомобилът ще може да измине до 40км. в изцяло електрически режим и ще развива скорост от 125км/ч. посоченият среден разход от 2.1л/100км. надали ще бъде постигнат в реални условия, но звучи примамливо. 
Конвенционалните модели ще разчитат на споменатият вече 3-цилиндров мотор, както и на по-големя, 2.0 литров агрегат с мощност 189к.с. Дизеловата версия ще разполага с две версии на 2.0 литровия мотор с мощност от 150 и 190к.с. Стандартно всички модификации ще се предлагат 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане ще може да се поръча 6-степенна автоматична. Задвижването на четирите колела ALL4, също ще се предлага срещу доплащане. 
Стандартното базово оборудване ще бъде повече от задоволително, като налице ще бъде и електрическата задна врата, а срещу доплащане ще се предлагат и неща като: head-up дисплей, стъклен таван, многоцветна кожена тапицерия, пейка за пикник в багажното пространство, ел. седалки с памет и др. Продажбите на новият Mini Countryman ще започнат от началото на следващата година, като цените ще стартират от 26 500 евро, което е с 30% повече от цената на настоящият модел, но все пак по-евтино от BMW X1
Няма коментари:

Публикуване на коментар