вторник, 1 март 2016 г.

Audi Q2 ще примамва младите клиенти на марката

В Женева, Audi представи своя компактен кросоувър наречен Q2. Това е първият модел на VAG, основан върху компактната, MQB платформа, върху която ще бъдат базирани новите поколения на Polo, A1, Ibiza и Fabia. Добро впечатление прави, че Q2 се откроява значително от останалите модели на марката с новото излъчване, което дизайнерите прокарват с този модел. Визията е насочена към по-младите клиенти на марката и нищо чудно Q2, да се окаже убиец на по-големият и по-скъп Q3. Това обаче не е наш проблем. Има си стратези и маркетингови служители, които би трябвало да са си свършили работата.
С дължина от 4.19 метра, ширина - 1.79 и височина - 1.51, моделът предлага място за пет човека и 405 литра багажно пространство. Инфотейнмънт системата ще се предлага серийно за всички версии. Интериора е изчистен, а срещу доплащане ще може да се поръча и така наречения виртуален кокпит с дигитален дисплей пред водача. Пак срещу доплащане ще бъдат налични редица асистенти, като например: адаптивен автопилот с функция Stop&Go, асистент за поддържане движението в лентата на движение, система за разпознаване на пътните знаци, навигация с гласови команди и др. 
Под капака място ще намират три бензинови и два дизелови агрегата с работен обем от 1.0 до 2.0 литра и мощност между 116 и 200к.с. Трансмисиите са 6-степенни, механична или двудискова, 7-степенна налична за всички агрегати. Серийно задвижването е поверено на предните колела. Срещу доплащане за 2.0 литровите бензин и дизелови агрегати ще се предлага и задвижване на четирите колела. 
Цени все още не се споменават, но се гответе за нещо от порядъка на 25 000 евро за прилично оборудван модел. Продажбите на Audi Q2 ще започнат от есента на тази година. 
Няма коментари:

Публикуване на коментар